Finsockerkaka. Idag gjorde jag en sockerkaka med chokladsmak. Och i stället för att ha smör och ströbröd i bakformen har jag smör och fin hackade hasselnötter istället
Annars är ett tips att köpa senaste numret av Mat&Hälsa – där de bjuder på en massa fina recept (däribland mina egna tårtrecept – tips inför midsommaren)
Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Glutenfri sockerkaka2 ägg. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Tillsätt finrivet citronskal. 3 dl Finax GF Mjölmix (180 g). Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.