Helgtips: Blåbärscheesecake med smuldegstopping med lakrits!
Kakor och Drömmar -
Kakor och Drömmar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g digestivekex (14)
  • 28 g strösocker (2 msk)
  • 100 g smör
  • 50 g strösocker (0,5 dl)
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)
  • 20 g havregryn (0,5 dl)
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 2 g kardemumma (0,5 tsk) eller 1 tsk (eller mer) lakritspulver
  • Cheesecake
  • blåbär
  • 600 g färskost (cream cheese)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 20 g vetemjöl (2 msk) alt maizena stärkelse om du bakar glutenfritt
  • 50 g vispgrädde (0,5 dl)
  • 165 g ägg (3)
  • 1 citron, zest
  • 30 g strösocker + 15 g
  • 1/2 tsk salt + 1/4 tsk
  • 60 g smör, rumsvarmt + 30 g
  • 60 g maizena majsstärkelse + 30 g
  • 30 g glutenfritt havremjöl (jag mixar havregryn i min mixer) + 15 g
  • 30 g strösocker + 15 g
  • 1/2 tsk salt + 1/4 tsk
  • 60 g smör, rumsvarmt + 30 g
  • 60 g maizena majsstärkelse + 30 g
  • 30 g glutenfritt havremjöl (jag mixar havregryn i min mixer) + 15 g

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.