Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
) Citronkaka var det. Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl
Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter. Blanda citronsaft, vatten och florsocker. Lägg kakan på ett fat, gör lite hål och fyll med citronfyllningen
Jag smaksatte den med apelsin men någon annan citrusfrukt, kakao eller annat är också gott att ha i. Idag blev det en klassisk sockerkaka, det är ju faktiskt så himla gott
Sockerkaka med citron är en saftig mjuk kaka med en härlig och frisk smak av citron. Riv skalet av en citron och rör ner, häll ner lite citronjuice och rör om
Tillsätt det rivna citronskalet och vispa ytterligare en minut på låg hastighet. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Den blir extra fräsch av det rivna citronskalet, och prickig och fin av vallmofröna. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt
Smält smöret och rör i mjölken och rivet citronskal. Blev så sugen på att baka igår men hade inte så mycket ingredienser hemma så det fick bli en vanlig hederlig sockerkaka
Häll resten av chokladen i smeten tillsammans med apelsinjuice. Härligt med sockerkaka. 1 dl apelsinjuice (koncentrerad). 1 dl apelsinjuice (koncentrerad)
Denna mjuka kaka är saftig, frisk och fräsch av citron och lime. Försökte stoppa i så mycket smak som jag bara kunde för ibland när någon säger att det är en citronkaka kan jag bli lite besviken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.