Lammstek med inspiration från Marocko. Grön bulgur och yoghurt
Bistro Björn
Bistro Björn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Lammstek (svensk). Ta inte bort nätet om den är urbenad och nätad. det gör du när den är färdig.
  • 2 citroner, saften
  • 6 msk olivolja
  • 1 knippe koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk malen koriander
  • 1 nypa malen kanel
  • 1 nypa malen kryddnejlika
  • 1 tsk salt
  • salt
  • Yoghurt
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk harissa (minska om du vill ha den mildare)
  • harissa
  • 1 tsk kummin
  • knippa
  • En knippa persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 dl svarta oliver
  • 2 dl hela coctailtomater
  • 1 rostad paprika
  • 1 msk harissa (mycket stark kryddblanding som brukar finnas i välsorterade mataffärer)
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Bulgur (koka enligt anvisningar på paketet, fast använd kycklingbuljong istället för vatten)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.