Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Vintermelon i sesamsås

Vintermelon i sesamsås

Det här receptet kommer från Beijing. Den brödiga sesamsmaken bryts med färsk ingefära och sichuanpeppar
Bladmynta wokad med ingefära och vitlök

Bladmynta wokad med ingefära och vitlök

Detta är ett exempel på tillagningmetoden qiang. vilken innebär att man först steker kryddor i olja och sedan wokar sin råvara i den kryddiga oljan
Vattenkokt svamp

Vattenkokt svamp

Ännu en chililaddad "vattenkokt" rätt (se fisk och biff för ett par andra exempel). Det är lite fläskkött med i detta recept, mest som smaksättning
Chilistekt kål

Chilistekt kål

Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt
Röra, typ kinesiskt

Röra, typ kinesiskt

I frysen hemma ett paket älgskav. I kylskåpet på jobbet kålrotskimchi, böngroddar och chiliflingor inköpta på Korean Food
Mapo tofu – no meat treat

Mapo tofu – no meat treat

”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Ångkokt Aubergine Sichuan

Ångkokt Aubergine Sichuan

Det här är en enkel grönsaksrätt som jag tycker är mycket god. I sichuan brukar den kallas Hong you qiezi - aubergine i röd olja och görs ofta med stora mängder chiliolja
Strimlad majrova i stark och syrlig dressing

Strimlad majrova i stark och syrlig dressing

Den här rätten stötte jag först på i Fuchsia Dunlops Sichuan Cookery vilken (som jag nämnt många gånger tidigare) är något av det bästa som skrivits i väst om kinesisk matlagning