Vad tråkig jag är för att jag inte håller er up to date med matlagningen här hemma hos mig. Tillsammans med det lagade jag en gudomlig hallonsås, passade perfekt med ankan, receptet tog jag härifrån
Köttet kan förvaras i marinaden alltifrån några timmar till ett par veckor. Surstek a la Märta Sture från 1739med pressad potatis, rödvinsinkokt rödkåloch rostade rotsaker samt en skysås. Den här konsten kunde man redan på 1700-talet och i en av de dåtida kokböcker, Märta Stures hushållsbok från 1739 kan man läsa om tillredning av en surstek, i det receptet är det ättikan som skall ge köttet dess syrliga smak och andra ingredienser som finskuren lök, stött muskotblomma, hela nejlikor, ingefära och peppar och salt är till för att ytterligare smaksätta köttet
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. 4 msk matlagningsgrädde
Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills det binder till majonnäs. Är det en rätt från80-talet som jag verkligen diggar så är det avokado fylld med skagenröra. 1 dl matolja. Tack svärmor och 80-talet. 1 dl matolja. 80-talet
Ytterligare ett pittabalanserat recept frånMatenfrån min by - ayurveda för din hälsa. Dagens recept har jag dock inte lagat rakt av från boken utan gjort några justeringar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.