fisk

fisk

Sjötunga Walewska

Denna fantastiskt goda fiskrätt har också ett historiskt förflutet. Fyll på med citronsaft, vin och fiskbuljong
Hummer, hummer......hummerfond

Hummer, hummer......hummerfond

Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Sambon var ju ute och drog upp några humrar igår

Pocherad torskfilé med räksås

Smula i fiskbuljongtärningen. Lägg fisken i en låg vid panna i vatten som knappt täcker filéerna. Strö över 1-1½ tsk salt och ångkoka mycket sakta under lock, 5-8 minuter tills fiskköttet är vitt och fast. 500 g torskfilé eller annan vit fisk. 1 fiskbuljongtärning
Dill och tomatgratinerad rödspätta

Dill och tomatgratinerad rödspätta

Tina fisken och låt rinna av på hushållspapper. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Hälleflundra med knaprigt täcke, nässelrisotto, räksås

Hälleflundra med knaprigt täcke, nässelrisotto, räksås

Fisk. Strö det över fiskbitarna. Servera fisken med salladslök, nässelrisotto och räksås. Skär fiskfilén i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 54 grader
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Fyll på med citronsaft, vin och fiskbuljong. Lägg upp fisken på ett fat, låt dem rinna av och håll dem varma under folie eller dylikt
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Lägg fisken i en smord ungssäker form. Spritsa potatismoset över fisken. 600 g rödtungefilé1 dl torrt vitt vin5 dl vatten1 msk konc fiskfond0,5 + 0,5 dl grädde4 msk + 50 g smör2 msk vetemjöl2 äggulor750 g potatis200 g champinjonerKräftstjärtarSalt, pepparGör så här. 1 msk konc fiskfond
Fiskarhustruns torskrygg!

Fiskarhustruns torskrygg!

Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte i munnen
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

Torskrygg är galet gott, en riktigt fin fiskbit. Jag som inte tyckte om fisk förut, herregud vad jag har missat mycket gott
Ugnsgratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor

Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor. Så här års går de att få tag på till ett rimligt pris och de är fantastiska att gratinera i ugnen

Fiskgratäng med räksås

Fiskgratäng kan vara hur tråkigt som helst om man tittar på de färdiga i frysdisken. Vid vårt besök i Fiskehoddorna vid museet i Malmö så fick vi med oss lite torsk och lite lax som vi tänkte försöka göra något gott av idag

Räkfond

Ingredienser. Räkskal från 1/2 kilo räkor. 1/2 gul lök. 1/4 purjolök. 1 morot. 1/4 fänkål. 2 1/2 dl vittvin. 2 msk tomatpuré
Varm räksås

Varm räksås

Torsdagens sena middag blev av vad som fanns i kyl och frys, och det blev mycket, mycket gott. Vill man kan man ha den på en rostad macka, eller som pastasås, eller som fyllning i en omelett
Rödvit flundra

Rödvit flundra

Helgeflundra kan fiskas bland annat i Skagerack och Kattegatt men finns även långt norrut vid Spetsbergen och Novaja Zemlja
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

I höstas fick vi en älsgstek av en vän när vi var på min sambos landställe i Dalsland. Härligt, tänkte jag och lade köttbiten i frysen