Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter
Den soppan som jag ändå gillar allra bäst är en krämigfisksoppa, så himla gott och värmande. I lördags blev det just en sådan soppa, en krämig solgul härlig soppa med smak av saffran och fänkål
400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morot morot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölk mjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva fänkålen. Dela skivorna. Skala och skär morötterna i stavar. matfett, utan att de får färg, i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.