En typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås med lite chili, champinjoner och sockerärtor
Köttet är platt fyllningen påbörjad medskinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Varva parmaskinka, fikonoch mozzarella på två tallrikar. Rör ihop dressingen och ringa den över. 4-6 skivor parmaskinka. 2 färskafikon i klyftor. 4-6 skivor parmaskinka. 2 färskafikon i klyftor
Sen blev det färskafikon, mozarella, italiensk prosciutto och ruccola. Bred över olivpastan, och lägg därefter på fikon i skivor, bitar av mozarellan, "kluttar" av tomatsås ochskinka i mindre bitar
Strössla över resterande vitkål och strö över de späda basilikabladen. Därför är gnocchin veganvänlig också, förutsatt att man inte serverar dem med just lufttorkadskinka som i det här receptet förstås, samt att man steker dem och tillbehören i olja istället för smör
Fördela urkärnade plommon och skivade fikon över, och ringla över balsamico eller honung. I lördags festade maken och jag loss på den här läckra glutenfria pizzan med plommon från trädgården, samt med lite annat smått och gott från affären
Avsluta med några basilikablad, stänk av citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Färsk basilika. Gör små "rosor" av skinkanoch placera dem två och två
Men innan jag slår upp böckerna tänkte jag dela med mig av ett surdegsrecept, denna gång blev det pizzabullar med soltorkad tomat, lufttorkadskinkaoch mozzarella
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkadeskinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Färskafikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.