Blomkålsoppans comeback
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 per
  • 1 stort vitt blomkålshuvud
  • 3 potatisar
  • 0,5 bit purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • vitpeppar
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 klick smör
  • 1 pkt jägarbacon
  • 4 tunna skivor surdegsbröd
  • smörgåskrasse
  • 1 Skär av blomkålsbuketterna från stammen, skala potatisarna och dela dem i bitar, skiva purjolök och vitlök och fräs dem i en stor kastrull i smör.
  • 5 Passera blomkålskrämen genom en sil för att få bort ev bitar. Häll tillbaka i kastrullen.
  • 6 Tillsätt grädde, mjölk och crème fraishe och rör om.
  • 7 Smaka av med salt, vitpeppar, vinäger.
  • 8 Rör i en klick smör.
  • BACON
  • 1 Tärna baconet fint och stek dem kripsiga i lite smör.
  • 2 Stek de små gröna och lila blomkålsbuketterna i samma panna i lite smör.
  • 1 Stek den tunna skivan av surdegsbrödet i smör tills den fått fin färg och är knaprig. Bryt i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.