Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Köttet marineras över natten och ugnsbakas senare lång tid på låg värme och när man tar ut köttet från ugnen faller det isär i möra otroligt smakrika bitar därav namnet pulled pork
Pulled peef. Personligen gillar jag nötkött mer än fläskkött, men detta är gott som pulled pork också. Den sköter sig verkligen helt själv och den blir otroligt god och otroligt mör
Vi åt en liknande maträtt men med fläskkarré (pulled pork) när jag precis hade fått crock-poten. Pulledbeefca 1,5 kg högrev med ben eller en liten mindre bit utan ben1 dl chilisås0,5 dl olja1-2 msk balsamvinägersaltpeppargrillkrydda0,5-1 dl vattenBlanda ihop chilisås, olja, balsamvinäger och kryddor
Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
Jag har gjort pulled pork flera gånger och det blir mycket gott. När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulled chicken eller pulled pork
Pulledbeef i gryta, inlagd rödlök, surdegsbröd, saltgurka. Pulled pork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Se fler recept på ”pulledbeef” och ”dragen älg” under Pulledbeef. Jag fick många bra julklappar i år men den jag antagligen kommer att använda mest är en Crock pot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.