2 kg knappt mogna syrliga äpplen. 12 msk torkad timjan. 12 kg knappt mogna syrliga äpplen 1 l vatten 9 dl strösocker per liter avrunnen saft 2 msk torkad timjanSkär äpplena i sockerbitsstora bitar och koka upp vattnet i en stor gryta
Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris. Ev jasminris. Vispa ihop marinaden och lägg kycklingfiléerna att marinera minst 1/2 timme. Sätt ugnen på grillvärme, 225 grader. Grilla i ugn ca 7-8 minuter på varje sida. 24 st engångsgrillspett. 0,5 dl oliv- eller rapsolja. 0,5-0,75 dl sweet chilisås. 24 st engångsgrillspett 600 g kycklingfilé. Marinad0,5 dl sweet chilisås 0,5 dl oliv- eller rapsolja 0,5 dl soja. Jordnötssås1 bit färsk ingefära, ca 4 cm 3 st vitlöksklyftor 1 st liten burk kokosmjölk, 165 ml 5 msk jordnötssmör 0,5-0,75 dl sweet chilisås. Till servering1 kruka sallad Körsbärstomater Ev jasminris
Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. 2. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. 6 person(er) Ingredienser 1,5 kg benfri fläskkarré 12 kärnfria plommon salt och peppar 1 tsk malen ingefära 6 små äpplen Sås. 7 dl sky plus 0,5 dl vatten 1 köttbuljongtärning 3 msk vetemjöl 2 dl matlagningsgrädde Till servering
Sätt ugnen på 225 gr. Slå 3 dl mjölk, 2 dl vatten och 4 msk chillisås i en gryta. Sätt in rätten i ugnen i cirka 10-15 minuter, så den får lite färg. Skiva då potatis och kok i lättsaltat vatten tills potatisen är så gott som färdig (5-6 minuter). 1 burk skivade champinjoner (270 g). 2 dl vatten
Putsa filén fri från fett och hinnor, skär den i 1 cm-tjocka skivor. Låt koka några minuter, lägg sedan ned köttet och låt sjuda ca 15-20 minuter. Strö på lite jordnötter och därefter ost och gratinera i ugnen cirka 10 minuter i 225 grader, eller tills osten smält och fått färg. 4-6 champinjoner. 1 -1½ dl crème fraiche. 2 msk ljus fransk senap. 1-2 msk krossad rosépeppar. ½-1 dl riven ost
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Häll ovanpå pajdegen och grädda i ca 35-40 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen
-). 2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt. 2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. 2
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.