Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Äter man lågkolhydrats kost för viktminskning skulle jag inte rekommendera det men äter man det för hälsans skull och tränar mycket så ser jag inget problem med att ta en skiva då och då
Häll bovetekrosset i en sil och skölj med ljummet vatten. Smält margarinet och rör ut med vatten. Pensla med sojamjölk och strö över pumpafrön och grädda i 10 minuter och bröden har fått en fin färg
Själva brödsmaken har vi förstärkt med hemodlad kummin som ger brödet en rustik smak. På bilden har vi använt cashewnötssmör och mandelsmör som pålägg och toppat smörgåsarna med alfalfa och gröna linser som vi groddat
Rör runt noga med en slickepott, degen är lite mer som smet än deg. Smörj med lite olja och bröa med lite solrosfrön, lägg i smeten och pensla på med lite vatten och lägga på lite till solrosfrön
Häll av blötläggningsvattnet från bovetet och blanda sedan med det ljumna vattnet. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
) Grovriv äpple och blanda tillsammans med honung och yoghurt i en separat skål. Häll smeten i en smord brödform och toppa med havregryn och pumpakärnor/solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.