Idag har jag bakat dinkelsemlor. Av misstag. För även om jag, som ni vet vid det här laget, gillar att “nyttifiera” olika bakverk så kan jag tycka att det kan gå till överdrift också
Förra julen ville jag hitta på något annurlunda saffransbröd till glöggminglet och då hittade jag saffransgrissini men i det recepten skulle grissinisarna ha en apelsinfyllning
En god och enkel fiskgryta med räkor som du snabbt gör i stekpannan. Den kom till genom principen ”man tager vad man haver” jag tror att den kan bli en väldigt god fisksoppa också
Ingredienser2 dl mandlar 1 msk mandelolja eller solrosolja5 dadlar2 tsk kanel2 krm ingefära12 stötta nejlikorEn nypa salt2 msk honung eller agavesirapGör så härMixa mandlarna till ett mjöl och blanda i resten av ingredienserna
En rejäl wok är en härlig rätt att laga vintertid då man annars kan sakna grönsaker. Wok känns fräscht med alla krispiga grönsaker, även om flera av dem kommer ur burkar
Fördelen med att hösten officiellt är här är att det är tid för långkok och "ordentlig" mat igen. Till kvällsmat blev det en mustig nötköttsgryta med salami och svamp med smak av ädelost