Stek påmedelvärme i olja/smör så de får fin färg och lägg sedan över i ugnsfast form. Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
Jag har under några dagars tid nu varit sugen på rimmat fläsklägg, en klassiker som alltid suverän. Lägg påspetskålen, moro och kålrotstärningarna och häll på det skirade smöret
Bryt purjolöken i mindre delar och gör likaså medspetskålen. När potatisen nästan är klar är det dags att tillsätta koljan till vattnet och koka den klar tillsammans med potatisen
Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Ingen fara, gör en svampsås och en potatispurémed äpple och palsternacka. Dela smöret i tärningar och vispa ner det med elvisp ihop med grädde och mjölk
Servera omeletten tillsammans med salladen och eventuellt lite extra citronsaft. Skölj grönsakerna, skiva löken, ta bort stocken från spetskålenoch strimla kålen
Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa med brynt smör precis före servering
Riv morrötter ochspetskål fint och rör ihop med övriga ingredienser. Då jag från septemberjakten samlat på mig rejält med älgfärs så tog på mig att ordna lite älghamburgare, och så blev det
Lägg försiktigt ner fläskläggoch lök i vattnet. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja. Riv osten på rivjärn, blanda ner i kastrullen och låt smälta
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper påoch häll på rapsolja. Hur som helst så har Fanny kommit på att man kan göra egna chips och det blir så sjukt gott och är så himla enkelt
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.