Det ville sig så väl att det serverades grillatlamm från Bjumisträsk utanför Kalix. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Börja med marinaden till lammet. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Jag har en praktisk silikonflaska från Clas Ohlson som är bra att spritsa med
Det räckte med tre minuter på varje sida så fick lammet en perfekt grillad yta. Det är med inspiration från det grekiska köket dagens smaksättning tagit form
Servera till grillatlammkött. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Ja, denna gratängen serverades alltså medgrillatlamm som jag bara marinerade i några timmar i olivolja, riven vitlök, rivet skal från en citron, hackad färsk rosmarin, salt och peppar innan jag sedan körde dom på grillen, direkt grillning, några minuter per sida
Sås till grillat. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Slutet gott, allting jättegott Sås till grillat. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.