30 minuter,
tills det är alldeles torrt och lätt brynt. När brödet varit halva tiden i ugnen kan man pensla det med en tsk olivolja; efter rostningen gnider man varje skiva med en vitlöksklyfta.
Potatismos- Recept finns längre ner på denna sida. Kall dillsås (skolans fisksås)- Recept HÄR. Servera med ärtor eller riven morot, dillsås och potatismos
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 1-2 msk små avrunna kapris,
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.