Frallor, tekakor och hamburgerbröd. Nybakat gluten och laktosfritt bröd efter Lailas recept. Det fina handgjorda brödfatet fick vi i bröllopspresent av ena grannen =)
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
Hursomhelst gav jag mig på ett försök att baka skållade frallor, och de blev inte alls så tokiga. Jag har bakat frallorna två gånger, ena gången med enbart rent havremjöl, och andra gången med en blandning av durramjöl och rårismjöl
Ostfrallor är nåt jag bakar titt som tätt, de är så himla goda och hela familjen älskar dem. Barnen har lov denna vecka, men dottern tyckte inte att vi behövde sovmorgon idag heller, så vi gick upp och bakade frallor till frukosten istället
Olika varianter på baguetter, frallor och småbröd är det som efterfrågas mest här hemma och som även jag tycker passar hushållet bäst då det är lätt att styckfrysa och tina
Ni som följer bloggen vet att jag är svag för frallor och småbröd. Idag utgick jag från ett av barnens favoritbröd Ljusa glutenfria frallor men gjorde dem lite mer fiberrika
Häromdagen så bakade jag dessa jätte goda frallorutseendemässigt så ser dom inte så där jätte inbjudandeut, men som ni vet så är det ju inte utsidan somräknas utan insidan, och ja lovar dom var jätte goa½ paket jäst (25gr)1 msk honung1 tsk salt5 dl vatten1 dl kessella lätt2 dl nötter (jag tog valnötterparanötter, mandel,hasselnötter)3 dl bovetemjölca. Klicka sedan upp degen på plåt med bakplåtspapper degen är såpass kletigså du får använda 2 skedar till hjälp12 frallor blir det så ta 6 klickar på varje plåt. 12 frallor