Lyxmiddag med marinerad lammytterfilé, vitlöksfrästa skogschampinjoner, chèvredoftande potatisstubbar och rosmarinkryddat äppelmos

Ingredienser

  • 600 - 700 g lammytterfilé - 4 portionsbitar (tyvärr blev det ett avsteg från svenskt kött, fanns inget)
  • 20 g smör
  •  
  • Marinad
  • 3/4 dl olivolja - jag använde en ekologisk med smak av bergamott, men en citronolivolja går lika bra
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk ljus soja - jag använde min glutenfria
  • 1½ msk flytande honung
  • skalrasp och saft av en ekologisk citron
  • 3 stora kvistar finhackad rosmarin
  • 400 g skalad potatis
  • en klick smör, ca 10 g 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 + 1 äggulor flingsalt och lite vitpeppar från kvarn
  • 100 g chèvre
  • 20 g parmesan
  • 1 knippe persilja, fint hackad
  • lite äggula till pensling
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 stora vitlöksklyftor - skalade och tunnflisade
  • 20 g smör
  • ½ dl grädde
  • lite flingsalt och vitpeppar från kvarn
  • 225 g skalade äpplen i bitar 2 - 3 stycken - gärna av en fast, aromatisk sort
  • 2 msk äppelbalsamico
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • lite finhackad rosmarin - jag repade bladen från en stor kvist

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.