Tjälknöl är en klar favorit hos mig och familjen eftersom den blir vansinnigt god, mör och saftig. Den översta skivan kött är vinkokt, de två under är tjälknöl
Som barn fick jag ofta tjälknöl och rostbiff. Här på ön har vi nu lyckan att få älgkött av grannen i byn som jagar och det är med omsorg jag planerar varje liten bit vi fått
Sedan är det den lååååånga tillagningstiden i ugnen som gör hela jobbet. Jag fick en stor, fin lammstek och först trodde jag inte den skulle gå in i ugnen, men det gjorde den
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Innan jag träffade min sambo Jimmy hade jag aldrig ätit tjälknöl. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Serverar du den som varmrätt passar såväl potatisgratäng som potatissallad som tillbehör. Tjälknöl. Djupfrys köttet eller ta det som ligger i frysen hemma hos dig
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Ställ in den i ugnen med långpanna under som fångar upp skyn. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.