För mig har jordgubbssäsongen precis börjat. Ja, i Finland kommer gubbarna lite senare än i Sverige. Jag ber om ursäkt i förväg om min tidigare rabarberfrossa nu övergår i jordgubbsfrossa
Nyårsmaten har ju bara blivit avhandlad med avseende på efterrätten. Vad åt vi till varmrätt måntro. Jo rödspättarullader med lax, till det pressad potatis
Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
En riktig casalinga (italiensk hemmafru) gör gnocchin medan pastavattnet kokar upp. Det säger Marco Bocciarelli som vi hade till hjälp när vi testade Artusis recept på gnocchi med en enkel krämig tomatsås
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det här är bra vardagsmat. Lätt att svänga ihop och ett bra alternativ till pasta. Små plättar med god smak av parmesanost och ricotta och enkel tomatsås till det
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi blev nyfikna när vi läste det här märkliga receptet i Artusis bok. Socker och mjöl som smälts ihop och en blandas med kapris, torkad frukt och vinäger
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet