Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Vinbärsrutor

Vinbärsrutor

Lättbakad vinbärsruta. Ca 35 stycken200 g smör/margarin4 ägg4 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver6 dl vetemjölca 4 dl röda vinbärUngsvärme - 175 graderSmält smöret och låt det svalna
Senapspanerad kolja med dillgrädde

Senapspanerad kolja med dillgrädde

Det här receptet har sitt ursprung i en fiskkokbok och upphovsmannen är Fredrik Eriksson som har vunnit Europamästerskap i matlagning
Cheesecake med jordgubbar

Cheesecake med jordgubbar

För mig har jordgubbssäsongen precis börjat. Ja, i Finland kommer gubbarna lite senare än i Sverige. Jag ber om ursäkt i förväg om min tidigare rabarberfrossa nu övergår i jordgubbsfrossa
Laxen inlagd

Laxen inlagd

I morgon bär det av till Roslagen och midsommarfirande i Skebobruk. Och nu är laxen inlagd till sillunchen
Räkfärserade fiskfiléer

Räkfärserade fiskfiléer

Räkfärserade fiskfiléer, 4 port. 600 gr fiskfilé av valfri sort. 150 gr räkor. 1 äggula. 3 msk grädde. Cayennepeppar

Laxfärserad Rödtunga

Laxfärserad Rödtunga med basilikasås och pärestomp. Den här rätten gjordes av vad jag hade i kylen och frysen

Rödspättarullader med lax

Nyårsmaten har ju bara blivit avhandlad med avseende på efterrätten. Vad åt vi till varmrätt måntro. Jo rödspättarullader med lax, till det pressad potatis
Läcker provencalsk potatisgratäng

Läcker provencalsk potatisgratäng

Den här gratängen är riktig "vardagsfestmat". Ingen ost och grädde och inte många kalorier, men ändå så mustigt god att den smälter i munnen
Läcker sparris- och ramslökssoppa

Läcker sparris- och ramslökssoppa

Att göra en sparrissoppa med ramslök är att göra soppa på både kungen och drottningen av primörer. De gifter sig fint med varandra
Kolakakor

Kolakakor

Kolakakor tycker jag låter godast, därför heter mina så. För en gångs skull lyckades jag med allt. [x] outfit till morgondagen
Frittata di fagiolini (omelett med gröna bönor)

Frittata di fagiolini (omelett med gröna bönor)

Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra

Gnocchi

En riktig casalinga (italiensk hemmafru) gör gnocchin medan pastavattnet kokar upp. Det säger Marco Bocciarelli som vi hade till hjälp när vi testade Artusis recept på gnocchi med en enkel krämig tomatsås
Tortini di ricotta (Ricottaplättar)

Tortini di ricotta (Ricottaplättar)

Det här är bra vardagsmat. Lätt att svänga ihop och ett bra alternativ till pasta. Små plättar med god smak av parmesanost och ricotta och enkel tomatsås till det
Tortino di patate (potatisbakelse)

Tortino di patate (potatisbakelse)

Här är ett gott tillbehör till korven. Lättlagat även om det är många steg. Har man överblivet potatismos så går det betydligt snabbare
Crostini di capperi (kanapé med kapris)

Crostini di capperi (kanapé med kapris)

Vi blev nyfikna när vi läste det här märkliga receptet i Artusis bok. Socker och mjöl som smälts ihop och en blandas med kapris, torkad frukt och vinäger
Hjortronkakor

Hjortronkakor

Den här lilla goda kakan är både lättbakad och hållbar. Den vita chokladen gör att den ser lite extra lyxig ut