Igår gjorde Magnus PerMobergs citronfromage. Lägg 4 gelantinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa upp 4 äggulor tillsammans med drygt 1 dl strösocker till en luftig smet
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Fick ett nytt tips om att prova PerMobergs variant istället. Halstrad råbiff med persiljesmör. I denna råbiffen passade det perfekt med kapris, det gav en alldeles lagom salt sting när man tuggade
Det var en underbar persikopaj med mandelmassa. 1 stor burk konserverade persikor (300-400 g)150 g smör4 dl vetemjöl4 dl riven mandelmassaSkär persikorna i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Strö smuldegen över persikorna och grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter. 1 stor burk konserverade persikor
Skörden firades med en knaprig havre- och persikopaj. Efter att ha fyllt flera korgar med råge går det att konstatera att årets persikoskörd inte direkt är mager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.