Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Gör geléprovet. Svartvinbärsgelé. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Ös gelén över frukten och låt tårtan stå svalt så att gelén stelnar. Kör samman mjöl, smör och strösocker till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad
Härligfrukttårta som får en att längta till sommaren. Idag bjuder jag på en tårta för att fira att jag listats som en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt Kök
Lägg ingrediensernai en skål, och samlaihoptill en deg med händerna. Fyllning. Vispaihopingrediensernatillfyllningen med en gaffel,och fördela i den ogräddade botten
Superbra botten att ha i frysen och bara plocka fram när det ska bjudas på glutenfritt. Här toppas botten med kvarg, grädde och apelsin men den går ju att toppas med vad som helst, t ex kolakräm eller vaniljkräm och andra frukter och bär som man är sugen på eller som är i säsong
1,5 liter eller ca 900 gram aroniabär, frysta och sedan tinade. 5,5 dl gelésocker. 1/4 dl pressad citronsaft. 2 krm natriumbensoatkonserveringsmedel som Atamon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.