Häll ner äggen i den gryniga smeten och kör med elvispen. Här snålar vi inte medchokladen. Nu till er alla som är sugna på kakor, nedan kommer ”steg för steg” med bilder
-) Bullarna är fyllda med smör och mandelmassa som färgats grön med karamellfärg. Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Willys sålde ut en del chokladstycksakeroch jag passade på och köpte på mig lite Daim. 200 g smör1 ½ dl socker4 dl mjöl1 ½ tsk bakpulver1 msk vaniljsockerca 100 g hackad Daim eller daimkulorRör ihop smör och socker. Rulla till små bollar och grädda i ugnen, 175 grader i ca 10 minuter
Blanda ihop smör, socker, ägg och vaniljsocker med en elvisp till en krämig smet. Eftersom det var hälften barn så bestämde vi oss för att göra godiskakor eller nonstopkakor med recept från en av D`s bakböcker
Jordgubbsmoussetårta med mer eller mindre vitchokladmousse. Har ni en låg som jag så nöj er med att göra mandelbotten och jordgubbsmoussen, det blir nog så smarrigt och så sparar ni två dagars arbete också
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vittoch riktigt pösigt. Hacka den mörkachokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.