Här kommer då mina citron/kokos macaroones. snuskigt goda enligt min mening. )Tyvärr har jag juh inte haft hem sonens kamera som jag brukar använda utan jag fick ta en ÄNNU sämre kamera
De här kakorna bakade min farmor alltid när jag var liten. Mördeg kan vara lite pilligt att få ihop och marängsmeten gör alltihop lite kladdigt när man ska baka, men med lite tålamod och nogrannhet får man fina kakor som nästan smälter i munnen
Några riktigt goda småkakor är dessa jitterbuggare som är en blandning av mördeg och maräng. Mina blev dock inte speciellt vackra och ser knappt aptitliga ut
Söta mördegskakor med alldeles knallrosa kant fick svärmor till födelsedagsfika förra veckan. En liten fågel (hon själv) hade berättat att hon var överförtjust i just brysselkex när hon var liten - just för den fina rosa kanten
Förutom att namnet är så gulligt så fastnade jag för de här småkakorna p g a att de innehåller grovt rågmjöl, när jag igår bläddrade i kokböckerna för att hitta ett nytt småkaksrecept att prova till utmaningen Månadens sötsak
Två gånger om året känns det ok med massa småkakaor, det är på ett somrigt kafferep eller i juletid. Jag kommer ihåg hur sötsaksbordet hos mormor och morfar såg ut, uppdukat med struvor, klenäter, olika småkakor, tårta (
Ugn 175 grader cirka 7-10 minuter. Rör i hop alla ingredienserna till en smet. Ställ ut folie formar på en plåt och lägg i drygt en matsked smet i varje
De här kakorna blir supersmarriga. Inget för kalorijägare kanske, men å andra sidan stressar man ju så i jultider så man gott kan unna sig en kaka till kaffet