Det bästa med hösten är ju alla frukter. Funkar ju det med. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass
Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet i en annan skål. -)Ikväll blir det hemmagjord pizza här, inga "utsvävningar" med fyllning, det brukar bli skinka, lök, paprika och champinjoner
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Äpplekakamed kokostosca. En äpplekakamed kokostoscatäcke som blev riktigt god. Antar att ni liksom jag helst vill ha så lite krångel som möjligt när ni ska baka till många
Den andra plattan ska ligga som ett lock över plattan med äppelskivorna. Pensla med ägg. Servera med vispad grädde eller vaniljglass En rektangulär färsk smördegsplatta i rulle eller två frysta plattor
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. Ät den gärna med en klick grädde eller vaniljsås. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret. (Går bra att hyvla med en osthyvel om smöret är tillräkligt kallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.