Dela paprikorna på längden och kärna ur, behåll dock gärna ”kvisten”, jag brukar försöka dela paprikorna så att även ”kvisten” dels mellanpaprikahalvorna
Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana
Dela och kärna ur den röda paprikan. Skala och hacka löken och stek den i en stekpanna med matfett. Hacka gul paprika och tomat och tillsätt till färsen tillsammans med passerade tomater
Dela av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet (spara innehållet till färsblandningen). Fyll grönsakerna med färsröran och toppa med smulad fetaost, gratinera sedan i ugnen tills fetaosten fått lagom med färg
Lägg i färsblandningen och häll över resterande av tomatsoppan (gör inget om det kommer utanför), lägg på lite riven ost och lägg på "locket" (toppen av paprikan du skar av)
Pensla insidan av paprikan med lite olja och ställ dom sedan på ett ugnsfast fat. Nu behöver det ju inte vara en paprika som fylls och gratineras i ugnen, man kan ju slänga köttfärsen i en aubergine, lök eller zucchini
Blanda köttet med vätska, kryddgrönt, salt och peppar. Skär ett lock av paprikorna vid bladfästet. Häll tomatkrosset i grytan, lägg i lagerbladet och sätt på ett lock
En grönsallad. Färsfyllda paprikor. Skala och hacka lök och vitlök. 200 g blandfärs. 2 dl lagrad ost. Gratinera mitt i ugnen i 225grader i ca 20 minuter Färsfyllda paprikor. 200 g blandfärs. 2 dl lagrad ost
Jag vet inte hur det är för er, men jag har ibland svårt att bjuda skeptiker av vegetarisk kost på mat, speciellt om rätten jag bjuder på innehåller bönor och/eller linser och såklart en hel del grönsaker
Maken "kockade" (han är en fena i köket ,när han vill) och bjöd på en supergod plankstek. Den innehöll, ryggbiff, duchessemos, Bearnaise och grillad tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.