Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld
Dela tomaterna och blanda dem i en skål med vitlök, olivolja, salt och peppar. Att göra egna små vitlöksrostade körsbärstomater är enkelt och tar inte så lång tid heller
Jag har förberett de här godingarna för grillmiddag som vi ska ha med våra ryska vänner på lördag. Idag bjuder jag er på goda ugnsrostade körsbärstomater
Lägg körsbärstomatermed kvist i en liten ugnssäker form. Nagga dem med en potatis-sticka. Jag har länge tänkt rosta/baka körsbärstomater i ugn på låg värme under lång tid enligt konstens alla regler
Det visade sig att inte hade någon balsamicovinäger hemma så det blev att improvisera med en skvätt vitvinsvinäger och en skvätt balsamicokräm istället
När jag var i Amsterdam i våras åt jag en underbar sallad med ungsbakade tomater, de var mycket mer ihopskrumpna än mina brukar bli och smakade sötare än vad jag är van vid
Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
Ketchup i all ära, men körsbärstomater som har ugnsrostats under en längre tid för en härligt söt, koncentrerad tomatsmak som ingen ketchup i världen kan jämföras med (säger jag utan att ha provat världens alla olika ketchupsorter)
Jag började med kryddblandningen. 1 tsk Lökpulver1 tsk smulad Basilika3 krm Trocomare örtsalt1 rågat krm Cayennepeppar1 rågat krm SvartpepparKryddblandningen strödde jag över 4 askar (á 250 g) körsbärstomater som jag halverat och lagt ut på två bakpappersklädda plåtar. Plåtarna ska stå inne i ugnen på 75 grader i ca 6 timmar med luckan lite på glänt. Burken som jag använde har det varit Coop's Cornichonger i, med en bruttovikt på 340 g. ca 6 timmar med
Jag har gjort både med torkad körvel och med smulad Kunglig Salladskrydda. Du kan variera mellan körsbärstomater och andra tomater, och du kan också variera kryddningen
Mat med brun sås blir just brun på bild och därmed inte så vackert att vila ögonen på. En kvist ugnsrostade körsbärstomater blir sällan fel som tillbehör
Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. körsbärstomater. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med de frästa grönsakerna och limesmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.