Denna veckan har vi haft matkasse. En tredagars Linas Barnkasse. Redan första dagen insåg jag att det inte är någon mening att vi har barnkasse (vilket jag konstaterat förut)
Som jag skrev häromdagen har vi testat Linas matkasse i en vecka genom att jag är en Buzzador. Jag tror att den godaste av rätterna vi lagade var en biffstroganoff som vi valde att servera tillsammans med blomkålsris
Jag tycker själv att detta ser rätt gott ut. men det var faktiskt ingen höjdare. Har läst flera tips om att man ska täcka laxen med majonnäs eller crème fraiche för att den ska bli extra saftig
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Tina fisktärningarna. Skala räkorna och spara räkskalen. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån
Chili con carne = chili med kött. Chili sin carne = chili utan kött. Jag äter gärna båda. Här är en chili sin carne gjord den enkla vägen, med färdig chilisås
… Fast godare, förstås. Förutom att grillad kyckling i affären kan vara en frodig bakterieodling så här års så kan den innehålla annat skit, som smakförstärkare och annat
Klart man kan äta revben en vardag. Revben är varken särskilt dyra att köpa eller svåra att tillaga. Snabbfixade, vardagslyxiga och underbart kladdiga revben som imponerar på vilket fredagsmyssällskap som helst