Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Den vita chokladen som jag använde är helt mjölkfri, så kallad veganchoklad, och av ett i alla fall för mig ganska nytt märke, iChoc
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smak av kokos och vit choklad
Apelsin och mandelkaka med saffran ochchoklad. Jag utvecklade det här receptet efter Apelsin ochchokladkakan som jag tidigare lagt upp recept på här på bloggen
Råsirapen är helt ljuvlig, mörk, tjock, aromatisk ochmed smak av lite bränd kola. Kladdkakor finns i ett oändligt antal olika varianter och utföranden, och är kanske den mest älskade kakan/tårtan som finns
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspån och hackad vit chokladoch strössla över jämnt. Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.