Men delar gärna med mig av receptet jag hittade för som sagt så vart de iallafall mycket goda. Försökte mig också på att göra rosamacarons till Belles kalas och de vart kanske de fulaste macaronsen jag sätt men faktiskt riktigt goda
Rosamacaronsmed vit chokladfyllning. Tillsätt röd karamellfärg så att skummet får en rosa färg. Låt macaronsen svalna och sätt sedan ihop dem två och två med fyllning emellan
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Hätta upp en panna med smör och olja och försök plocka ut vitlöken ur påsen och lägg den i pannan
Den här pastellrosa drinken består av Passoa som är en passionsfruktslikör om det nu är någon som inte vet det, en skvätt vodka och rejält med citronläsk (min favvo är Schweppes Lemon Fusion)
Nu har även jag gjort macarons. 25 macarons/50 mandelkakor. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Recept på de rosa hittar du här nedan och den chokladiga varianten HÄR. Tillsätt en matsked socker i taget medans det vispar och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig men vispa inte för mycket
Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker där temat för juli månad är rosa. Lowe for som ni kanske minns iväg med farmor till den stora huvudstaden och lämnade sina stackars föräldrar hemma
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Sikta mandelmjölet och var noga med att väga upp rätt mängd. Julafton imorgon och här har det förberetts en del, sill, köttbullar, rocky road och dessa pepparkaks macarons
På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats medmacarons som en av julklapparna i spelet
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
Sikta mandelmjölet ihop med florsockret. Grundrecept - Macarons. När sockerlagen nått rätt temperatur, häll den i marängen med vispen igång på mellanhastighet
De var väldigt goda med denna smaken. Blanda ihop med mandelsockret. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet. Täck med plastfolie. Garnera med myntan. Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.