Kycklingbitar panerade i mjöl, ägg och krossade cornflakes får en riktigt god, krispig yta. För att behålla sin kripighet bör kycklingbitarna serveras med en gång, en natt i kylen gör paneringen mjuk
Stek kycklingfiléerna lite snabb i en panna så de får fin färg. Rör ner övriga ingredienser, förutom basilikan och parmesanosten, i pannan som du stekte kycklingen i
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Kycklingpaj. Bryn kycklingbitar lätt. Häll såsen i pajskalet (över kycklingen) och strö över osten. Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. 2 kycklingfiléer
Jag skulle bort under kvällen och hade tagit upp kyckling till middag men hann inte tillaga den före och efter skulle det bli alldeles för sent så då löste jag det på bästa improviserade sätt
Häromdagen fann jag mig sugen på kyckling. Efter en snabb inventering av innehållet i kylen kom jag fram till beslutet att göra kyckling med feta och soltorkade tomater som jag lagt ut recept på tidigare här på bloggen
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och bred ut den lite fint över
Bryn kycklingstrimlorna så de får färg, kydda med grillkrydda och lägg dem i en form. Häll såsen över kycklingen och låt den steka i klart i ugnen, 225 grader, 20-25 min. 3 kyckling fileer
Tina kycklingfiléerna. Lägg tillbaka kycklingen ovanpå grönsakerna, strö över lite peppar, och ev. Ta upp kycklingfiléerna på ett fat så länge och stek morots- och zucchinistrimlorna ca 5 minuter tilss de är knappt mjuka. 2 kycklingfiléer
En väldigt god gratäng på kycklingfilé med soltorkade tomater- och basilikasås. 4 portioner4 kycklingfiléer, ca 500 gSaltPeppar1 msk smör1 dl basilika4 soltorkade tomater i olja3 dl grädde1 msk kycklingfond10 körsbärstomaterSätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 10 minuter. 4 kycklingfiléer, ca 500 g. Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör
Blanda alla övriga ingridienser (utom fetaost), krydda valfritt och häll över kycklingen. 4 kycklingfileér. Krydda & bryn kycklingen runtom så den får fin färg (Jag klippte den i småkuber ca 2*2 cm). 4 kycklingfileér