Mina favoriter

Mina favoriter

Senapssill
Chokladmousse

Chokladmousse

En klassisk dessert Chokladmousse var en dessert jag gjorde i mängd på 80 och 90-talet. En riktigt god avslutning på en finare middag, som är enkel att göra och går att förbereda i god tid
Risgrynsgröt kokt i ugn.

Risgrynsgröt kokt i ugn.

Aldrig mer att jag kokar risgrynsgröt på spisen. efter att ha kokt den i ugn så vet jag att det här är det allra bästa sättet
Leverpastej med Bacon-Tärningar

Leverpastej med Bacon-Tärningar

Tore Wretmans Svenska Leverpastej.  . 1/2 kg kalv eller svinlever. 1/4 kg späck samt stora späckskivor   jag andvände bacontärningar
Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej - hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen

Senapssill

Blanda senap, socker och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i små portioner, rör ner gräddfilen, lök och dill
Senapssill

Senapssill

Koka upp lagen och låt den kallna. Häll lagen över den dragna sillen. Låt stå minst 12 timmar. Kolla sillen så den är helt igenom
Senapssill

Senapssill

1. Blanda ättikslagen, lägg i fisken, låt den sedan dra i ättikslagen ca 3 timmar, dra sedan av skinnet