Recept pascha, memma och matjessilltårta ekologisk påsk
Ekostil
Ekostil
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g kavring
  • 150 g smör
  • 400 g matjessill
  • 1 gul lök
  • 2 dl creme
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl kesella
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 6 gelatinblad
  • 500 g kvarg
  • 100 g smör
  • 4 msk agavesirap
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 1/2 apelsin
  • 2 msk vaniljpulver
  • 3 msk hackade russin
  • 3 msk valfri torkad frukt
  • 0,5 dl hackad mandel
  • MEMMA
  • 2,5 l vatten
  • 8 dl fint
  • 1 dl mörk
  • 1/2 msk malda pomeransskal
  • 1/2 tsk eko
  • 175 grader Nu kokar du upp memmablandningen på spisen och låter sjuda mellan
  • 5-10 minuter Under tiden skummar du av och rör därefter ned salt, sirap och malda pomeransskalen
  • 15 e minut till memman blivit lagom geléaktig efter ca
  • 2 timmar Grädda färdigt till den mer liknar en gröt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.