Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till kycklingbullarna i en skål. Forma till biffar. Koka upp grädde och fond i en kastrull och lägg ner spenaten
Hacka löken fint. Blanda lök, ströbröd, kycklingfärs, curry, garam masala, salt och ägg i en bunke. Forma kycklingbullar av smeten och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna
Blanda färsen med ägget och löken. Forma bullar och bryn dem i olivolja. Skär tomaterna i bitar. Fräs tillsammans med paprika, lök och vitlök i olivolja
Ok, måste jobba lite mer med dragonen. 500 gram kycklingfärs1 dl turkisk yog1 tsk salt1 msk dragon1 msk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinägerpeppar1 liten klyfta finhackad vitlök+sesam till stekningeller häll på lite kinoa av misstag som jag, det är ganska snyggt i alla fall fast lite tuggigtMosa ihop allt, klicka msk stora klickar i en väloljad varm stekpanna, strössla sesam på den ogräddade sidan, stek i nägra minuter, så dom känns fasta och "lätta"Gott till pasta med en krämig sås, eller vad man kan hitta på
Genom att blanda i bönor och havregryn blir bullarna/biffarna lite mjukare och väldigt saftiga. En möjlighet att smyga in baljväxter i maten utan att det märks för dem som inte gillar det
Skär sidfläsket i små bitar och stek dem lätt med vitlöken i olivolja. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem till en jämn smet i en matberedare
Idag tog jag mig an köttdiskens alldeles egen paria. kycklingfärsen. Inte för att jag förstår varför den fått detta skamfilade rykte, det är väl utmärkt att ta tillvara på alla delar på det lilla djuret
Tröttnat på köttbullar. Prova ett par med kycklingfärs istället. De här finns ofta på påskbuffén, men även på midsommarbordet och äts också till vardags
Den här månadens bloggutmaning hos Malin är asiatiskt i alla former. Jag har vägt mellan några olika förslag, men fastnade till slut för de här kycklingbullarna som vi ätit i veckan