Den här rätten har vi inte lagat på evigheter, men nu i helgen kände jag att nu var det dags. Det här är ju en underbart god, mustig och smakrik rätt som man faktiskt borde göra oftare
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl. Finhacka vitlöken. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.