Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn. Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig
Inför ett särskilt prövosam dag med många timmar tills jag skulle få äta, med besök på Käkkirurgen och en mindre operation på agendan, laddade jag med en extra rejäl frukost
Det blev en nässelgröt igen, den här gången med hirsmannagryn och rismjölk. Förmodligen kommer tårarna att spruta mer på mig än på henne - ändå är hon en hejare på tårsprutning
Det är roligt och enkelt att göra egen fäskost. Billigt därtill och så blir den vacker att titta på,både under själva tillverkningsprocessen och när den är färdig
Marcos Dulce de Leche pannkakor tårta och äppelmuffins. Ett ännu mer dulce födelsedagsfirande. I vilket fall så firade vi Marco i helgen som gick med kalas för lite släkt och några kompisar till Marco
Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
-) Och så lade jag till sparris. Fräs dem sedan i smör eller olja på hög värme ett par-tre minuter. På jobbets lunchrestaurang serverades potatissallad med pesto och till det färsbiffar och en rökig tomatsås
Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Det verkar som det är på tapeten nu det här med hälsa/ohälsa och det är mycket diskussioner kring "hetsen" med att pressas till att vara nyttig och att träna och det är även mycket diskuterande om varför man måste försvara sig om man valt att äta nyttigt
Passar som tillbehör till rökt lax, gravad lax, stekt lax, grillad lax - till lax, helt enkelt. Nu köpte jag laxkotletter, som dessutom stektes, och kanske var det därför det smakade så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.