Vackra dottern har fyllt 18 år och vi bjöd på fantastisk buffémat och strålande väder. Något som blev mycket uppskattat var bresaolarullar med smak av citron, paprika och basilika.
”Borde man inte rulla sig en bresaolarulle lite oftare. ” tänkte Najni idag i sitt kök, och kom efter en tämligen kort stunds funderande fram till ett jakande svar
Något som jag tycker är himla gott på fredagskvällen (eller vilken kväll som helst egentligen) är att plocka fram lite plockmat som tex oliver, goda ostar, parmaskinka, goda inläggningar osv
Vanan trogen inleddes middagen med bubbel och förrättsplock (piementos de padrones, bresaolarullar och chips som serverades med pestodip (creme fraiche som blandas med ett par teskedar pesto på soltorkad tomat)
Medan Liten gjorde "barnsnacks" (oliver och kuber av Västerbottenost samt parmaskinka - och vanlig rökt skinka eftersom hon insåg att alla barn inte tycker om parmaskinka - och Galiamelon på tandpetare), gjorde jag laxrullar med chévre och örter i minicrustader (se receptet här) och bresaolarullar till bubblet
Medan Liten gjorde "barnsnacks" (oliver och kuber av Västerbottenost samt parmaskinka - och vanlig rökt skinka eftersom hon insåg att alla barn inte tycker om parmaskinka - och Galiamelon på tandpetare), gjorde jag laxrullar med chévre och örter i minicrustader (se receptet här) och bresaolarullar till bubblet
Bresaolarullar. Bresaolarullar. Duka upp med lite god plockmat till helgens TV-soffa vare sig det är olympiad, melodifestival eller något annat som ska hejas fram och firas
Det fick så klart bli Bresaolarullar med mascarpone och parmesan (receptet här). Ni vet hur man ibland kan läsa eller hitta saker och känna att "det var ju min idé, ju"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.