Till sommarmat räknar jag rabarber, kanske inte serverat med färskpotatis men i lite andra former. Vid midsommar har jag en tanke på att servera en rätt som är ganska så lätt att tillreda och är frisk i sin framtoning
Tomat- och mangosallad. Salladen på påskbuffén var en gul och färggrann skapelse. Men den passar naturligtvis, trots sin färg, när som helst under året
Det går ju att pickla typ allt, intebara rödlök. Tillbehör & sallader. Tror de skulle vara perfekta till midsommarmiddagen, men picklade grönsaker är bästa bästa bästa grejen för att få in mer grönsaker i vardagsmaten också
En Ferrero Rocher-kopia. Ställ kallt tills smeten är fast nog att rulla till kulor. Min hemgjorda Ferrero Rocher150 g hasselnötter100 g hasselnötswafers (finns t ex på Lidl)200 g Nutella250 g mörk chokladRosta hasselnötterna i 180 graders ugn i 8-10 minuter, lägg dem sedan i en kökshandduk och skrubba bort så mycket som möjligt av det bruna skalet. Ta en tesked smet i taget och forma totalt ett 40-tal kulor. 8-10 minuter
Jag insåg att det bästa jag kan göra med äggvitorna är att använda dem till fisk. Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt
LinkedInTwitterE-postFacebookGooglePinterestSkriv utGillaGilla Laddar. Vare sig ni ligger bra till eller inte så brukar det vara svårt att känna sig färdig
Nu gjorde jag inte precis efter tidningens recept, eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma. Ibland tryter min inspiration på bra mellanmål till lillen
Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. 8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Dessutom var de otroligt lätta att göra, förstår att det här kan lätt bli "räddaren i nöden" om man får besök och inte har något att bjuda på, fast då gäller det ju att ha Nutella hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.