När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen ochtrattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Stek lök ochtrattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar. Lägg det andra tortilla brödet som ett lock ovanpåoch tryck ihop kanterna
Lammrulle med rotsaker. Finhacka charlottenlöken och pressa i vitlöken i en gryta/stekpanna på medelvärme med lite smör så de går en stund och blir fint mjuka
När köttfärslimpan är klar, sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden. Tur var ju det för Tiril är fortfarande knallförkyld lilla stackaren, nyser och hostar och snuvar och snorar
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsbladpå varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Avsluta med 4 filodegsbladpå toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Ägg- och laxröra på rostad baguette. Klicka på röran. Vispa ägg, rör ner övriga ingredienser och forma en baguette-liknande historia på bakplåtspappersklädd plåt
Oxlägg långkokt med Trattkantarelleroch Örter. Att ibland få stänga av nyhetsflödet, Facebook, TV och Radio och all annan form av påträngande information, är fantastiskt skönt
Sila och pressa ut vattnet. Vispa ägg och mjölk. 1filodeg, (ca 250 g). 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar
Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitarStek köttet i smör, lägg upp på hushållspapperLägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantarelleroch lök i några minuter
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.