Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter

Sherry av rödbetor

Skrubba rödbetorna. Koka dem i 4 tim. Kasta rödbetorna och sila spadet. Mät upp och späd till 4 l igen. Koka det med sockret
Krämiga fudge

Krämiga fudge

Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar

Citronpaj för lata

1 rullad smördegsplatta. 1 burk lemon curd. 4 äggvitor. 1½ dl strösocker
Champagnesorbet och bubbeltips.

Champagnesorbet och bubbeltips.

Nu ska ni få ett recept på en kanondessert som ni kan ha i tankarna till nyårsafton, eller så klart ska ni ju inte bara ha den i tankarna för där smakar den ju inte mycket, nej fram med den på matbordet så ni får njuta
Marmelad på gröna tomater

Marmelad på gröna tomater

Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Supergott. Tack kära grannar, för att ni delar med er av det goda

Skaldjurskorv

Skala allt som ska skalas. Kör ner det i köttkvarnen och blanda väl med kryddorna, grädden och stenbitsromen
Vaniljbavaroise

Vaniljbavaroise

Häll mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna, lägg i stången och låt koka upp
Crème brûlée - som den ska smaka

Crème brûlée - som den ska smaka

Fortsätter med att öka på kategorin "efterrätter" med ytterligare ett recept ur boken Himmelskt gott, nämligen en Crème brûlée
Det var det här jag ville ha till middag

Det var det här jag ville ha till middag

Inspirationen, den föddes ur detta recept av Jens Linder , i söndagens DN. Receptet väckte ett minne från när jag precis hade börjat arbeta som logoped

Mjölkfri hallonfromage

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme

Hallonfromage

3 gelatinblad. 1 ägg, delat i gula och vita. 3/4 dl strösocker. 1 citron, rivet skal och saft. 250 g hallon