Cha Ca - fisk med dill, ingefära och gurkmeja
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g fast vit fisk som marulk, kattfisk, torsk, hoki, abborrfilé
  • 2-3 msk olja
  • 3 dl grovhackad dill
  • 6-7 salladslökar, med de vita delarna finhackade och de gröna skurna i bitar om 4-5 cm
  • Marinad
  • 2 msk fisksås av god kvalitet eller 2 msk mam tom (fermenterad räkpasta)
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk finhackad galanga eller färsk
  • ingefära
  • ½-1 tsk finkrossad svartpeppar
  • 1 msk olja (kan uteslutas)
  • Tillbehör
  • 250 g risnudlar, blötlagda i varmt vatten, avrunna och fördelade i portionsskålar
  • strimlad grönsallad
  • färsk koriander, mynta och asiatisk basilika till serveringen (fråga efter perillablad eller tia to i din asiatiska affär, finns det så kommer du ett snäpp närmare originalet)
  • 2 dl osaltade, krossade och rostade
  • jordnötter
  • Tillbehör
  • Traditionellt serveras mam tom, fermenterad räksås, som kan spädas med lite olja, socker och kycklingbuljong. Men man kan även servera nuoc cham, en vinäger-, chili- och vitlökssås. Eller använd bara fisksås att dippa i.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.