Jag älskar sötpotatis och brukar göra det som bakpotatis till maten istället för potatis. Provade att ugnsrosta dem istället idag, blev faktiskt ännugodare!
Ugnsrostade kikärtor. Denna gång hade jag en halv sötpotatis liggandes i kylen. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Ta fram en ugnsplåt och fördela ut rödlök och sötpotatis. 1 stor sötpotatis, skalad och skuren i bitar. Blanda rödlök och sötpotatis med timjan och 2 msk olivolja och en nypa salt. 1 stor sötpotatis
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept med sötpotatis. Sist när jag gjorde denna sötpotatisgratäng, vilken räckte till två små portioner, så gjorde jag alltså en till rätt med samma råvaror men tillagade dem separat
Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
Den här gången hade vi bland annat sötpotatis och majs. Under tiden som köttet steker till sig kan man klyfta sötpotatisen, dela majskolvarna i mindre bitar och sköra morötterna i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.