Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Värm upp en stekpannamed oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem stekamed en stund. Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt
Smaka av med salt och peppar. Så här gör du 15 minuter Smält smör på medelvärme, vispa i vetemjöl. Så här gör du 15 minuter Smält smör på medelvärme, vispa i vetemjöl
Den perfekta såsen till pannbiffar, köttbullar och gammaldags fläskstek. Red såsen med Maizena brun redning under omrörning och tillsätt till sist Milda
Steken bryner jag lätt runtom i tillsammans med några lök och morötter. Lite soya, en gnutta socker och smaka av med salt och peppar sen har jag en gudomlig god sås som jag sedan slår över köttet
(tog med chili smak). 11 ½ kg stek av bog eller lamm. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 4* Gnid i köttet med kryddorna. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Skyn från köttet (stekning eller ugnsbak). Smaka av med salt och peppar. Min brunsås är väldigt enkel att tillaga och dessutom god – om jag får tro på den arbetskamraten som lovordar den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.