Börja med det torra och sen oljan och sist vattnet. Finriv vitlök och bred ut tillsammans med tomatpurén, men spara en yttre kant så man kan klämma ihop
Pensla med lite olja under och över. Pensla med flytande honung, Enjoy. 1/2 dl jordnötter1/2 dl valnötter1/2 dl sesamfrö1/2 dl riven kokos1 dl flytande honungnågra ark filodegolja(jag tror det skulle vara gott med russin eller fikon också)Hacka upp jordnötter och valnötter grovt
Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp
Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
att köpa ett kuvert med frystorkade bakterier. jag lär mig och jag experimenterar. Bakterierna producerar inte bara den mjölksyra som får mjölken att tjockna till utan även aromämnen - som acetaldehyd med en frisk doft som av gröna äpplen
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Inte kul med jätte hosta som river i lungorna. Men då fick jag möjlighet att experimentera med att göra en grön smoothie som innehåller massa goa grejer
Tag några varv med pepparkvarnen. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först på medelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk
Lägg degarna med vikytan uppåt så att vikhytan hamnar på plåten när brödet gräddas. Brödet ska inte förvaras i en plast eller papperspåse utan ska bo på en skärbräda med snittytan nedåt
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.