Tisdag blir alltså först lunchenpåjobbet, dvs första matlådedagen. På vägen hem ringde jag och Annie svarade och sa 'Hur har det varit påjobbet idag, Mamma
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Du kan läsa mer om mina hälsoförbättringar på en glutenfri LCHF-kost här. I morgon ska jag på Swedish Paleo’s första medlemsträff, det ska bli riktigt intressant att lyssna på en föreläsning om anti-inflammatorisk mat av klubbens medarbetare Karl Hultén
Vad ska man då fika på. När mina kollegor tar en kaka eller frukt på rasten äter jag ingenting. Då får man den härliga chokladaromen med ett trevligt skum på toppen
Denna granola passar alltså utmärkt om man äter LCHF eller Paleo (vid LCHF får man ev. 1-2 msk äkta kanel. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Öppna ugnen och rör om 1-2 gånger under gräddningen. Du kanske gillarSupermusli fri från gluten och raffinerat sockerMugcake på naturligt visChiapudding med granatäpple och mandelspånBananplättarGrön smoothie för en grön start på dagen 1 dl mandel. 1-2 msk äkta kanel
-). Själv ska jag snart lyfta rumpan från stolen och gå och värma lite lunch. Efter ett drygt år på konsekvent LCHF så svarade kroppen bättre än någonsin
-) En nyttig variant av semla helt enkelt. Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse påLCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknande idag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
Påaffärsluncherna serverades de ofta med Pepparsås. Kött med en gräddig sås eller Kryddsmör är ju mycket bra för oss som valt att äta LCHF , både till vardag och till fest
Supergod lchf sommarpaj. Smula över degen och sedan lite mandelflarn på toppen. ca 1-2 msk sötning (sukrin, stevia). Grädda i ca 20 min på 200 grader. ca 1-2 msk sötning (sukrin, stevia)
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. Hll på ca 1 1/2 dl grädde över + 1 dl vatten. 1-2 dl solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.