Köttfärsgulasch med blomkålsmos
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 min på sin höjd men varade nog snarare 30 min så jag blev minst sagt lite sen dit- Detta fick Löwis att tro att jag typ dött eller nåt och hon hade ringt oroligt flera gånger under samtalets gång och försökt få tag på mig. När jag väl var färdig med samtalet och ringde upp sa hon stressat ”vart är du??!!”. Heheh, nej Löwis – jag dog inte på min 30 sek promenad från mig till centrumet. Löwis å jag fika i alla fall en stund och strosade lite innan jag gick hem och tillagade kvällens mat.
  • 4 port Köttfärsgulasch med blomkålsmos (bild: Marléne Hallberg)
  • 500 g köttfärs
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk paprikapulver
  • 2,5 tsk örtkrydda
  • 2 tsk soya
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning kalvbuljong (eller 2 msk kalvfond)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg blomkål (fryst eller färsk, jag använde fryst)
  • 2 msk smör
  • 2 msk Philadelphiaost Original
  • salt och vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.