10 min
på sin höjd men varade nog snarare 30 min så jag blev minst sagt lite sen dit- Detta fick Löwis att tro att jag typ dött eller nåt och hon hade ringt oroligt flera gånger under samtalets gång och försökt få tag på mig. När jag väl var färdig med samtalet och ringde upp sa hon stressat ”vart är du??!!”. Heheh, nej Löwis – jag dog inte på min 30 sek promenad från mig till centrumet. Löwis å jag fika i alla fall en stund och strosade lite innan jag gick hem och tillagade kvällens mat.
4 port
Köttfärsgulasch med blomkålsmos (bild: Marléne Hallberg)
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 4 potatisar 1 paprika 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Varm ostbaguette baguette färskost av valfri smak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 800 g potatisar 2 röda paprikor 500 g nötfärs 2 msk olja 5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 500 g krossade tomater 2 tsk kummin 1 msk paprikapulver salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Italiensk kyckling med oliver och rostad paprika (. Till middag blev det en kryddig köttfärsgulasch. Vi fick upp granen i början av veckan så nu börjar det snart kännas som jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.