30 stod
jag vid fiskdisken på Frölunda torg och ville köpa fisk och det var knappt att de hade fått igång kassan när jag skulle betala. Jag inhandlade 600 gram sejfilé och 1 kg frysta räkor. Den unga tjejen bakom disken hade helt klart gått en merförsäljningskurs och försökte sälja på mig allt från citroner till Aioli. Jag förklarade snabbt att jag gör min egen Aioli och odlar mina egna citroner. Jag kunde ana att den lilla brand av engagemang för merförsäljning slocknade i hennes ögon då jag hade förklarat detta och jag kunde komma iväg till kassan för att betala. Självklart odlar jag inte mina citroner men det var kul att slänga iväg denna kommentar då den verkade bottna fullständigt hos den unga damen.
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.