Bonnarpshjort, svart trumpetsvamp, palsternacka – råvaran är allt!
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 800 g hjortytterfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g butternutpumpa
  • 1, 5 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 liten palsternacka
  • 4-6 mjöliga potatisar
  • 1 dl gräddmjölk (0,5 dl grädd och 0,5 dl mjölk)
  • 50 g smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • SVAMPSÅS
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta smör
  • vit
  • smör
  • 5 dl vatten och
  • 2 msk kalvbuljong
  • 1 l färsk svamp tex svart trumpetsvamp el ca 10 g torkad svamp
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vittvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 8 små fina rödlökar
  • 1 strimlat spetskålhuvud
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0,5 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 Sätt ugnen på 100 grader 2 Salta och peppra på en skärbräda. Rulla köttet i kryddorna.
  • 3 Rulla in i plastfolie och snurra åt ändarna så att det bli en ”korv”.
  • 4 Linda in filén i aluminiumfolie och tillslut väl. Sätt in en termometer i köttet.
  • 5 Stek i ugnen till innetemperaturen är 56- 60 grader, beroende på hur rött du vill ha köttet. Ta ut köttet och låt det vila tills du ska steka på det.
  • 1 Smörj en ugnsfast form.
  • 2 Skala lökarna och ställ dem i formen. Skär ett kryss i dem.
  • 3 Toppa med små smörklickar
  • SVAMPSÅS

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.