Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Sjömanskyckling

Sjömanskyckling

Ingredienser Portioner. 4 4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g) 1 gul lök 2 små morötter 1 fänkål 500 g potatis 2 msk mild olivolja 1 burk lättöl (à 33 cl) 4 dl vatten 1/2 dl konc kycklingfond 1/2 dl finhackad färsk timjan 1 lagerblad smaksatt crème fraiche till servering (t ex örtsmak) salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Chinese Mongolian beef

Chinese Mongolian beef

Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog
Den goda ugnsfisken

Den goda ugnsfisken

Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken
Marinerad laxfilé

Marinerad laxfilé

Ugn 225°. Filéa fisken och ta bort skinnet. Salta och peppra. Lägg fisken i en ugnsform, med kanter. Blanda marinaden av alla ingredienserna
Torsklåda med tomat, dill och lök

Torsklåda med tomat, dill och lök

Ugnsvärme 250 grader. Tina torkspaketet. Smörj och brödbeströ en eldfast form. Hacka och fräs löken samt lägg den på botten av formen
Kan inte bli för mycket, va?

Kan inte bli för mycket, va?

Fisk, alltså. Om ni som jag nu inte fått i er tillräckligt med fisk i helgen, så kommer här en rätt ni kan testa
Tonfiskgratäng

Tonfiskgratäng

Den här supergoda tonfiskgratängen gjorde jag för första gången i 7. an på hemkunskapen. -) Jag fullkomligt älskar den, tyvärr blir det inte så ofta jag lagar den då min man inte alls gillar tonfisk

Lax på purjolöksbädd!

Vilken fantastiskt vacker vintermorgon vi har haft här idag, himlen färgades alldeles rosa mot en blå himmel